Májkárosodással hozták összefüggésbe a Richter egyik gyógyszerét

A társaság megerősítette, hogy vizsgálat folyik az egyik nőgyógyászati készítménnyel, az Esmyával kapcsolatban.

MN
2017. 12. 04. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai gyógyszerügyi hatóság (EMA) vizsgálatot rendelt el a Richter egyik zászlóshajójával, az Esmyával kapcsolatban, miután a hírek szerint négy, a készítménnyel kezelt betegnél is akut májgyulladást fedeztek fel, hármuknál májátültetésre volt szükség. Az EMA adatai szerint 670 ezer nőt kezeltek mindeddig a nőgyógyászati készítménnyel – írta a Világgazdaság.

A lap internetes kiadása közölte: a Richter közben megerősítette a vizsgálat tényét. A vállalat a legnagyobb mértékben együttműködik a hatóságokkal. A társaság elismeri, hogy valóban 4 esetet jelentettek, ebből 3 májátültetéssel végződött, de a Richter véleménye szerint egyéb tényezők is közrejátszhattak.

Így például más gyógyszerek egyidejű használata, vírusfertőzés vagy a máj egyéb okból történt megbetegedése. Az Equilor szerint egyelőre a Richter sem tudja, hogy a vizsgálat eredményeképpen „worst case scenarióban” felfüggeszthetik-e a gyógyszert. Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője heves tőzsdei reakcióra számít, annak ellenére, hogy csak most indult meg a vizsgálat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.