Már nem a kritikus Kocsis Éva faggatja Orbán Viktort a Kossuth Rádióban

Így a miniszterelnökre a kampány időszaka alatt könnyebb beszélgetések várnak.

MN
2017. 12. 01. 22:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktort péntekenként reggel Kocsis Éva faggatta igazi kérdésekkel a Kossuth Rádióban, a 180 perc című műsorban. Így a miniszterelnökre a kampány időszaka alatt könnyebb beszélgetések várnak, a legutóbbi műsorban már ízelítőt is kaphatott ebből. Az előre bejegyzett műsorterv is borul tehát a rádiónál, ami a kormányfő számára is újdonság volt. Az egykor fideszes Lánchíd Rádió után öt éve a Kossuth Rádiónál dolgozó Kocsis Éva egyebek mellett az olimpiai pályázat visszavonása kapcsán is kissé zavarba hozta, ugyanakkor a legkényesebb témákat nem feszegette, például Mészáros Lőrinc milliárdjait.

Újabban azonban egyesek szemében túlságosan szubjektív és kritikus kérdéseket tett fel, amely megközelítést ő fontosnak gondolt: „Nem attól függ, hogy valakivel kritikus vagyok, hogy melyik párt politikusa. Számomra az a fontos, hogy gondolkodásra késztessük a hallgatókat. Olyan társadalomban kellene élni, ahol tudunk párbeszédet folytatni, amiben kíváncsiak vagyunk a kritikákra, amiben hajlandóak vagyunk azt tudomásul venni, hogy itt is és ott is vannak hibák.” Áprilisban Csúri Ákos a Blogstaron fejezte ki nemtetszését, ahol szerinte „Kocsis Éva, mint valami túlfalatozott úthenger, a saját kérdéseire megkezdett (befejezésre esély sem volt...) válaszokat meg sem hallva-hallgatva ávós kihallgatótisztnek is beillő módon” beszélt. Kiemelte, hogy még akkor is közbevág, amikor Orbán Viktorral beszél, aki ilyenkor „mély levegőt vesz, jól leszívja, hogy higgadt maradhasson a válasz alatt”.  

Szerda óta tudható, hogy már nem Kocsis Éva lesz a kérdező, Csúri még aznap örömködve írt a döntésről: „bevalljuk, nem nagyon hittünk már abban, hogy az adventi reggeleinket nem a primitív erőszakosság, hanem az értelmes párbeszéd, kérdezz-felelek és a nyugodt, ébredés utáni hangulathoz illő hangnem fogja uralni. Kocsis kirúgásával (lehet ezt bárhogy kommunikálni, ez az) mind ennek reménye visszatért. Reményeink szerint a Miniszterelnökkel készülő pénteki interjúk is visszatérnek a normális (és ez szó szerint értendő) tempóba, sejtésünk szerint a régi-új riporterrel, a valódi kérdéseket is értelmezhetően és értelmezően megfogalmazó Kiss Gábor Istvánnal.”

Ismét a saját véleményét háttérben tartó Kiss Gábor István kérdezi tehát ezentúl a miniszterelnököt, aki Kocsis Éva előtt is ellátta ezt a feladatot. Kocsis nem távozott a rádiótól, állítólag kiemelt szerkesztőként dolgozik a továbbiakban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.