Már több mint 27 millió forintot gyűjtött össze a Jobbik

Az összeg összesen 3277 embertől érkezett. A többség a csekkbefizetést választja.

MN
2017. 12. 13. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt nap alatt összesen 27 457 599 forint adományt kapott a Jobbik, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 663 milliós büntetése ellenére is elindulhasson a választáson – derült ki Szabó Gábor pártigazgató tájékoztatásából. Az adományok összesen 3277 személytől érkeztek a támogatói bankszámlára.

„A Jobbik minden, a magyar szabadságot és a demokratikus berendezkedést féltő honfitársát hívja a december 15-i budapesti tüntetésére, ahol lehetőséget biztosít arra, hogy helyszíni befizetéssel is lehessen csatlakozni az adományozási kampányhoz” – közölte a pártigazgató.

Kedden egyébként a Jobbik budai, Villányi úti irodájában, a párt hivatalos székhelyén jártunk, ahol egyebek mellett megtudtuk: a többség a csekkbefizetést választja – tapasztalatainkról itt írtunk bővebben.

A gyűjtés Vona Gábor pártelnök múlt csütörtöki bejelentése nyomán indult, miután kiderült: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mintegy 331 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva, és ugyanekkora összeggel csökkentheti a Magyar Államkincstár a párt állami támogatását. Vagyis a végső cech 662 millió forintra rúg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.