Még nincs végeredmény, de a Fidesz tudja, hogy a többség nemet mondott

December 7-ig másfél milliónál is több konzultációs ívet dolgoztak fel. Több mint 99 százaléka volt érvényes.

MN
2017. 12. 10. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre – mondta az MTI tudósítása szerint a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfél milliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

Korábban hiába kért írásbeli tájékoztatást az MSZP-s Mesterházy Attila arról, hányan válaszoltak igennel, avagy nemmel a konzultáció kérdéseire, Dömötör Csaba pénteken annyit közölt: „A kérdőívek feldolgozása még folyamatban van. A kormány természetesen — az eddigi gyakorlatnak megfelelően — részletes tájékoztatást fog adni a végleges részvételi adatokról és az eredményekről is”. (A pdf itt olvasható.)

November végén a beérkezett konzultációk mennyiségével is hadilábon állt a kormány, és eltérő számokat közölt azzal kapcsolatban, hány ívet küldtek vissza. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint már az is kamu volt, amikor két hete 2 millió háromszázezer visszaküldött kérdőívről beszélt a kabinet. Erről bővebben itt olvashat:

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.