Megint hallatnak magukról a magyar szcientológusok

Most egy venezuelai színésznővel reklámozza magát a kémkedéssel, csalással, kuruzslással gyanúsított szervezet.

MN
2017. 12. 10. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híres venezuelai színésznő, a korábbi Miss Venezuela, Ruddy Rodríguez is csatlakozott a Budapesten tartott tiltakozó megmozduláshoz, amelyet a példátlan vallásüldözés ellen tartottak – írta az MTI-ben most megjelent közleményében a Magyarországi Szcientológia Egyház. Hozzátették, a szcientológusok „vallásszabadságért vívott küzdelméhez 25 országból érkeztek küldöttek”.

A közlemény szerint az emberi jogok világnapja alkalmából a fővárosban a Deák tértől a Sándor-palotáig tartottak tegnap felvonulást, ahol végül benyújtották kiáltványukat a köztársasági elnöknek. „A felvonulás felhívta az emberek figyelmét arra, hogy Magyarországon az elmúlt hetekben az emberi jogok erősen sérültek a szabad vallásgyakorlással és a magánélethez való joggal kapcsolatban, csupán néhány elfogult hivatalnok diszkriminatív akciói miatt.\" - írták.

A szcientológusok ellen még október közepén indult több hatósági eljárás. Budapesti székházukhoz október 18-án rendőrök szálltak ki, majd a NAV is vizsgálatot indított költségvetési csalás gyanúja miatt.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság pedig 40 milliós bírságot szabott ki az egyházra, mely jogi okokból egyesületként lett bejelentve. Az egyház ellen kémkedés és a kuruzslás gyanúja is felmerült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.