Morvai Krisztina: Politikai pályafutásom 2019-ben véget ér

Jogászi és egyetemi oktatói tevékenységét kívánja folytatni.

MN
2017. 12. 01. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai pályafutásom 2019-ben véget ér – ismerte el pénteki közleményében Morvai Krisztina, európai parlamenti képviselő.

A 24.hu csütörtökön jobbikos forrásokra hivatkozva közölte, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a Jobbik biztosan nem akarja újra, harmadszor is támogatni, ám ő szívesen triplázott volna, és megsértődött a kikosarazáson. Több jobbikos politikus szerint Morvai közeledik a Fideszhez, kormánypártiak azonban közölték: nem tudnák elképzelni, hogy rákerüljön a párt EP-listájára.

Morvai most közleményében azt írta, nem szeretne politikai pártokkal együttműködni, így a Fidesztől sem várt felkérést. Mint fogalmazott: ezek a vádak elkeserítőek. Függetlenként indulna az EP-választáson, de arra nem adnak lehetőséget a jogszabályok. Hozzátette: „Jogászi és egyetemi oktatói hivatásomat rajongva szeretem, így örömmel térek vissza egyetemi docensi munkakörömbe, ahol egyébként jelenleg is dolgozom, fizetés nélküli szabadságom alatt, képviselői munkám mellett. Ha a sors úgy hozza, szívesen végzek majd másféle jogászi munkát is.”

Mint írta, az elmúlt három évben érdemi döntésekbe nem vonta be a Jobbik, ő pedig nem tud egyetérteni a párt politikájának megváltozásával. Többek között a „Soros-terv létének tagadásával” sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.