Napos idő után viharos szelet ígérnek

Vasárnap a hideg éjszaka után száraz, majd enyhébb, nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe.

MN
2017. 12. 09. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, majd délutántól nyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet, késő este az északi megyékben vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Az északnyugati szél még szombaton több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. Vasárnap a déli szél nagy területen lesz erős, főként az Észak-Dunántúlon várhatók viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és –11 fok között alakul, a szélcsendes nyugati, délnyugati helyeken és az északi völgyekben lesz hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap –1 és +4 fok között valószínű.

Jövő hét első napjaira pedig viharos széllel érkező rekordközeli meleget ígér a meteorológiai szolgálat. Előrejelzésük szerint egy tőlünk nyugatra húzódó frontrendszer előoldalán erős déli, délnyugati áramlással az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb léghullámok hódítják meg Közép- és Délkelet-Európa nagy részét. Hétfőn és kedden a napi maximumrekordok 17, a legmagasabb minimumok rekordjai 11-12 fok körül vannak, megközelítésükre és megdöntésükre is van esély a jelenlegi számítások alapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.