Nem akart a jogállamiság kérdésével foglalkozni Szijjártó Péter

Csak a határvédelemmel és a migrációval kapcsolatos ügyekre reagált – mondta Balczó Zoltán.

MN
2017. 12. 08. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a határvédelemmel és a migrációval kapcsolatos kérdésekre válaszolt csütörtökön Szijjártó Péter Brüsszelben, a jogállamiságot sértő kérdésekre nem reagált – mondta a Lánchíd Rádióban Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselő.

„Tulajdonképpen azokat a szempontokat kellett vizsgálnia a bizottságnak, amelyeket számára a plenáris ülés határozata rögzített” – szögezte le. Hozzátette, a külgazdasági és külügyminiszter nem foglalkozott azokkal a bírálatokkal, amelyek az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás és egyéb intézmények függetlenségét, a közpénzek felhasználását, a szólásszabadságot, a médiapluralizmust kifogásolják.

A Jobbik képviselője szerint nemzetközi következménye is lehet annak, hogy a kormány úgymond ellehetetleníti anyagilag a pártját.

Mint megírtuk, csütörtökön lényegében egész nap zajlottak különféle tárgyalások és egyeztetések a Jobbikon belül, hogy mit kezdjenek azzal a helyzettel, hogy – legalábbis jelen állás szerint – egyetlen fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as választási kampánynak. Vona Gábor a Hír TV Egyenesen című műsorában közölte: közösségi gyűjtésbe kezdenek.

Ugyancsak a Lánchíd Rádió műsorában Róna Péter közgazdász azt mondta: a kormány célja, hogy a parlamentbe se kerüljön be a Jobbik. Úgy véli, a miniszterelnök diktatúrát építene ki. Róna Péter arról is beszélt, hogy szerinte szükséges egy olyan párt, amely kiáll a Fidesszel szemben, és ehhez társadalmi támogatottság is kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.