Nem kell felelnie hamis állításai miatt a mentősöket megvádoló lánynak

A két férfi csak polgári bíróságon vehet elégtételt.

MN
2017. 12. 04. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak polgári bíróságon vehetnek elégtételt a szexuális zaklatásba kevert mentősök V. Szilvián, a lánynak ugyanis a rendőrségen nem kell felelnie hamis állításai miatt – tudta meg a Bors.

A lap információi szerint a két férfi heteken belül újra munkába állhat, és az Országos Mentőszolgálat mihamarabb szeretné, ha bajtársaik elmúlt 380 napban elszenvedett lelki sebei begyógyuljanak.

A Borsnak nyilatkozó ügyvéd, Hegedűs László azt mondta, a mentősök indíthatnak polgári pert személyiségi jogaik megsértése miatt. Az már más kérdés, hogy mivel a lány kiskorú, csak később lesz perelhető, vagy ha már férjnél van, mert jogilag akkor számítana nagykorúnak. Ellenkező esetben a törvényes képviselőjét vonhatják eljárás alá. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lappal közölte: mivel a korábbi eljárást bizonyítottság hiányában zárták le, hamis vád miatt nem indul eljárás a tini ügyében.

A lap felidézi: még 2016. november 9-én hívtak mentőt a Széll Kálmán tér környékére, ahol a 17 éves lány rosszul lett. A kiérkező mentősök hiába próbálták rávenni, hogy menjen velük, ellenállt. Végül sikerült beültetni az autóba, de mivel hányt, a kocsit meg kellett állítani. A fiatal később szexuális erőszakkal vádolta meg az őt ellátó mentősöket. A két férfit ezután őrizetbe vették, kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is, de a bíróság már nem látta olyan biztosnak a vádakat, mivel csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el számukra.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.