Nemzetbiztonsági bizottság: Németh Szilárd beszólt Szél Bernadettnek

Beszéltek arról is, kell-e tartani karácsony közeledtével terrorcselekményektől.

Katona Mariann
2017. 12. 07. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hangzott el a titkosszolgálatok részéről semmi olyan információ, amely alátámasztaná a Soros-terv létezését vagy a Soros-hálózat okozta veszélyeket – ezt állították egybehangzóan a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai a mai zárt ülés után.

Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke a több mint kétórás, zárt ajtók mögött lezajlott ülés után leszögezte: ismét kiderült, hogy nincs Soros-terv. Elmondása szerint arról kaptak tájékoztatást, hogyan működnek a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek, ám szerinte leginkább az interneten is megtalálható információkat gyűjtötték össze nekik. Ráadásul az eddig is ismert volt, hogy ezek a szervezetek másként gondolkoznak, mint a kormány, ez azonban része egy európai demokráciának. Molnár Zsolt szerint az ügynek sokkal inkább filozófiai, mint nemzetbiztonsági vonatkozásai vannak. „Soros-terv annyiban létezik, mint amennyiben Piréz-terv létezik” – utalt a szocialista politikus a kitalált népcsoportra.

Hasonlóan érvelt Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja is. Az ellenzéki politikus is azt kifogásolta, hogy az interneten található adatokat „hurcibáltak be” az ülésre, hogy kísérletet tegyenek arra a Soros-hálózat működik.

A Soros-terv létezése mellett egyedül Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke állt ki. Részleteket azonban nem mondott arra hivatkozva, hogy 2037-ig titkosítva vannak, csak a kormányzati kommunikációban már ismert paneleket ismételte meg. Annyit mondott el, hogy akkor váltak a „Soros által fenntartott hálózatok” nemzetbiztonsági kockázattá, amikor „beszálltak az illegális migrációval kapcsolatos Soros-terv végrehajtásába”. 

Németh Szilárd az ülés után odaszólt Szél Bernadettnek is, de csak azután, hogy az LMP-s politikus már elment. Azt mondta, hogy pletykaközponttá akarta változtatni a bizottsági ülést, „felháborodva, pökhendi módon” próbálta faggatni a szolgálatok vezetőit, mert nem olyan választ kapott, amit szeretett volna.

Szél Bernadett a Facebookon ezt egyszerűen intézte el, szerinte Németh Szilárd hazudik. – Kőkemény kérdéseket tettem fel, mert nem ülhetünk fel a propagandának: nem kaptunk olyan jelentést, ami szerint a „Soros-hálózat” Magyarország biztonságát veszélyezteti. Pláne, hogy eltelt az ősz, ami annyira volt forró, amennyire Rezsi Szilárd ma igazat mondott – írta.

A karácsony és az ünnepeket megelőző vásárok apropóján tárgyalt a bizottság az esetleges terrorfenyegetettségről is. Molnár Zsolt tájékoztatása szerint nincs olyan információja egyik titkosszolgálatnak sem, amely hazánkra vagy a környező országokra nézve konkrét fenyegetettséget jelentene. Ám ebből még nem következik, hogy kizárható, hogy magányos elkövetők merényleteket hajtanak végre. „Nem rettegni és félni kell, hanem óvatosan és körültekintően eljárni” – mondta a bizottsági elnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.