Nézőpont: Belehúzott novemberben a Fidesz

Egy hónap alatt 4 százalékponttal nőtt a kormánypárt népszerűsége – írja az elemző központ. Az LMP is javítani tudott.

MN
2017. 12. 02. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres hónapot zárt népszerűség szempontjából a Fidesz–KDNP, a kormánypártok országos támogatottsága 35 százalékos volt novemberben, szemben az októberi 31 százalékkal, írja kormányközeli Nézőpont Intézet.

A Jobbik az októberi 10 százalékos országos támogatottságából 1 százalékpontot vesztett – az MSZP az októberi értéket megőrizve 5 százalékon áll novemberben. Javítani tudott viszont az LMP, 4 százalékot ért el novemberben, így holtversenybe került a helyét hónapok óta tartó DK-val. A Momentum az összes választópolgár szavazatának 2 százalékát kapná meg novemberben – itt sincs változás –, rontott viszont a Magyar Kétfarkú Kutya már csak a szavazók 1 százaléka voksolna a viccpártra az októberi 2 százalék helyett.

 Tegyük hozzá, a felmérés kétezer fő megkérdezésével készült,

a közvélemény-kutatás hibahatára pedig 2,2 százalék, ami így az 1-2 százalékpontos népszerűségi ingadozást is kétségessé teszi.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 48, a Jobbik 16, az MSZP 9, a az LMP és a DK 8-8, a Momentum 4, az Együtt és az MKKP 2-2, a Liberálisok és Párbeszéd 1-1 százalékot ért el novemberben, az egyéb pártokra 1 százalék szavazna - olvasható a Nézőpont szombati elemzésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.