Nyomozás indult az ukrán-magyar nyugdíjbiznisz ügyében

Két feljelentést is kapott a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság, ezekben egyesítve nyomoznak.

MN
2017. 12. 22. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozás indult a szatmári Kispalád településre papíron bejelentett ukrán-magyar kettős állampolgárok ügyében – tudta meg a Hír TV.

A csatorna Célpont című műsora még december elején számolt be arról, hogy sok eldugott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre tömegével jelentkeznek be az ukrán-magyar kettős állampolgárok. Van olyan ingatlan, amelyben száznál is többen laknak.

A csak papíron betelepülők egy 1962-es szovjet–magyar egyezmény alapján nyugdíjat is kapnak a magyar államtól, legtöbbjük hamis ukrán papírok alapján olyan magas összeget kap, amely jelentősen meghaladja a magyar átlagnyugdíj összegét.

A fiktív lakosok szavazati jogukkal is élnek, nem egy szabolcs-szatmár-beregi település lélekszáma papíron megduplázódott az elmúlt négy évben.

A Célpont riportja után két feljelentést is kapott a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság, ezekben egyesítve nyomoznak intellektuális közokirat-hamisítás gyanújával. Hogy a nyugdíjakkal kapcsolatos visszaélések milyen más bűncselekményeket valósítanak meg, az a nyomozás során derülhet ki.

Az ukrán-magyar állampolgárok fiktív letelepítése több mint egy tucat településen gyakorlat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.