Orbán nem határolódott el a „sorosos” disznóvágástól

A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe – mondta a kormányfő.

Hutter Marianna
2017. 12. 11. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe – mindössze ennyi mondanivalója volt lapunk kérdésére Orbán Viktor miniszterelnöknek azzal kapcsolatban, hogy a napokban botrányt kavart egy jásziványi disznótor. Mint ismert, a fideszes Pócs János a napokban egy olyan fotót töltött fel politikusi közösségi oldalára, amelyen egy megperzselt disznó látható azzal a felirattal: „ő volt a soros”. Pócs ezt egyebek közt azzal a kiírással osztotta meg: „Ott már egy disznóval kevesebb van Jó étvágyat!” Pócs később egyébként tagadta a 444-nek, hogy Soros Györgyre utalt volna a felirat, úgy vélte: „rossz az, aki rosszra gondol”. A miniszterelnöknek egyébként már hiába jeleztük, hogy a fotónak lehetett Soros Györggyel kapcsolatos áthallása, erre már nem reagált.

A kormánypártnak egyébként nincs sok szerencséje a disznóvágásokkal, a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas „wellness disznóvágásként” meghirdetett tavalyi rendezvénye verekedésbe fulladt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.