Orbánt és Simicskát is ügyészség elé küldené az Együtt

Simicska Lajos maffiaállam kiépítésével vádolja a kormányfőt. Az Együtt feljelentést tett a nyilatkozatban közöltek miatt.

MN
2017. 12. 02. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett az Együtt Simicska Lajos interjújával kapcsolatban. Berkecz Balázs, a párt elnökségi tagja közleményében azt írta: a nyilvánosságra került súlyos bűncselekmények gyanújára tekintettel a Legfőbb Ügyészséghez fordul bűnszövetségben vagy bűnszervezet tagjaként elkövetett állam elleni, korrupciós, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Az ellenzéki politikus azt is indítványozta, hogy az ügyben Simicska Lajost és Orbán Viktort is hallgassák meg, írja honlapján a Hír TV.

A feljelentést alapját az az interjú képezi, amelyet Simicska Lajos, lapunk tulajdonosa adott az RTL Klubnak.

Simicska ebben az Orbán Viktorral való viszonyának megromlásáról beszél: mint mondta, 2014-es választás időszakában már úgy érezte, hogy Orbán Viktor véglegesen elárulta a korábban közös értékeket és célokat.

Az üzletember a választás másnapján találkozott a kormányfővel, aki felvázolta „a diktatúrát, amelyet ki akar építeni”, beleértve a reklámadót, a média bedarálását, az intézmények ledarálását. Simicska Lajosnál saját bevallása szerint

az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy az RTL Klubot majd megveszi neki a Roszatom.

„Ott amikor elmondta, kijött a száján a Roszatom, ránéztem, és akkor rájött, hogy hibázott, ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna el. Akkor egy darabig néztük egymást. Azt mondtam, hogy végiggondolom az egészet, és üljünk le egy hét múlva. És akkor leültünk, és mondtam, hogy a véleményem nem változott,

ebben én nem tudok részt venni. És akkor itt closing”

– fogalmazott az nagyvállalkozó. Simicska Lajos azt sem titkolja, hogy személyes felelősséget is érez, amiért az Orbán-kormány végső soron ilyenné válhatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.