Pénzgyűjtésbe kezd a Jobbik

A párt szerint az ÁSZ „a legsötétebb diktatúrákat idéző módon” szabta ki a büntetést.

MN
2017. 12. 07. 22:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik a magyar emberek segítségét, támogatását kéri – közölte a párt. A Jobbik közleményében azt írta, hogy szerdán az Állami Számvevőszék (ÁSZ) „a legsötétebb diktatúrákat idéző módon, rögtönítélő bíróságként, a fellebbezés lehetősége nélkül kiszabott a Jobbikra egy 663 millió forintos büntetést, amelynek egyetlen valódi célja a párt választásokon való indulásának ellehetetlenítése”.

Ez a maradék magyar demokrácia végleges felszámolásának első lépése – szögezték le, hozzátéve: „ahhoz, hogy a kormányváltásra egyedül esélyes ellenzéki pártként el tudjunk indulni a választásokon”, segítségre van szükségük. „A Jobbiknak jelenleg ugyanis nem áll a rendelkezésére ennek a pénzösszegnek a töredéke sem, a büntetés összege ugyanis nagyjából 17 havi állami támogatásunknak felel meg. Amennyiben ezt nem sikerül kifizetnünk, akkor a NAV a párt bankszámláján lévő, a működésre félretett pénzt is lefoglalhatja, a pártirodák ajtajára lakat kerülhet, a párt teljes infrastruktúráját lefoglalhatják és elárverezhetik, így az utolsó esélyét is ellehetetleníthetik a Jobbik választáson való indulásának” – közölte a Jobbik.

Mint megírtuk, lényegében egész nap zajlottak különféle tárgyalások és egyeztetések a Jobbikon belül, hogy mit kezdjenek azzal a helyzettel, hogy – legalábbis jelen állás szerint – egyetlen fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as választási kampánynak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.