Tállai zseniális trükkje a taóval

A társasági adóból újabb taotámogatást csináltak Mezőkövesden.

MN
2017. 12. 06. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társasági adót 2011 óta lehet a látványsportágakra (kézilabda, labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, röplabda) fordítani. És amióta él a rendszer, nagyvállalatok, kormányhoz közeli cégek több tíz milliárd forintot utaltak sportegyesületeknek. 

G7 gazdasági portál most egy szórakoztató elemre bukkant. Mint írják, „a helyi labdarúgócsapatot működtető cég, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. a nyeresége után nem a költségvetésbe fizette be, hanem látványcsapatsport-támogatásra használta adója egy részét”. Mindez nem most, hanem abban az évben történt, amikor a klub elnökét, Tállai Andrást adóügyekért felelős államtitkárnak nevezték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.