Tízmilliókat gyűjtöttek össze a félárván maradt hármas ikreknek

Németországból és Ausztráliából is érkeztek felajánlások. Eddig csaknem 24 millió forint gyűlt össze.

MN
2017. 12. 19. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig csaknem 24 millió forintot gyűjtöttek össze a hajdúszoboszlói hármas ikrek számára, akiknek édesanyja meghalt a szülés után – derül ki a családot támogató Tündérkör Alapítvány Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből. A posztot eddig több mint kétezer ember osztotta meg, a gyűjtés folytatódik.

Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány kuratóriumi tagja a Hír TV-nek elmondta: nemcsak Magyarországról, hanem Németországból, Amerikából és Ausztráliából is sok felajánlás jön.

A csatorna Fábián Tamástól, az ikrek édesapjától megtudta: a gyerekek jól vannak, erősek.

Fábián Tamás felesége múlt héten pénteken, néhány órával a három gyermek születése után halt meg a Debreceni Egyetemi Klinikán. A kismama hat hete feküdt a kórházban, mivel veszélyeztetett terhes volt. Az orvosok a császármetszés mellett döntöttek.

kórház közleménye szerint az édesanyát a szülés után úgynevezett HELLP-szindróma súlyos, vérzéses szövődményével kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, de néhány órával később nehéz légzéssel és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. Azonnal megkezdték az újraélesztését, átmenetileg sikerült is újraindítani a szívét, de 50 perc szakszerű ellátás ellenére elvesztették.

Az özveggyé vált háromgyerekes apuka a Hír TV-nek azt mondta, senki nem tájékoztatta arról, hogy pontosan mi történt a feleségével. „Sajnos a mai napig nem kaptam konkrét információt a tragédiával kapcsolatban. Igen, kaptam olyan információkat, hogy HELLP-szindróma lépett fel, de nem személyesen. Semmilyen tájékoztatást személyesen nem kaptam, sajnos nekem is a médiából kellett megtudnom, hogy egy ilyen közleményt adott ki a Debreceni Egyetem, illetve a debreceni orvosok” – tette hozzá.

A HELLP-szindróma nagyon ritka, a szülések kevesebb mint egy százalékánál fordul elő. A három újszülött, két lány és egy fiú egészségesek.

Fábián Tamás, az ikrek édesapja korábban a Blikknek azt mondta: addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős a felesége haláláért. A férj úgy véli, voltak előjelek, hiszen a nő jobb lába nagyon bevizesedett, illetve köhögött is, pedig nem volt beteg. Szerinte a nőnek túl magas volt a fájdalomküszöbe, nem látták rajta, hogy nincs jól.

A hajdúszoboszlói önkormányzat is segítséget, többek közt állandó gyermekápolót ígért. A családapa és a Tündérkör Alapítvány úgy döntött, semmilyen tárgyi adományt nem utasít vissza, azok egy részét térségbeli rászoruló családoknak juttatja majd el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.