Több tíz milliárdos hadikiadásokról döntött a kormány

A szárazföldi tűzerőt és a légvédelmi eszközöket is fejleszik.

MTI
2017. 12. 08. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmilliárdos pénzügyi keretek biztosításával döntött a kormány a Magyar Honvédség szárazföldi tűztámogatásának megerősítéséről, valamint a légtérellenőrző és légvédelmi rendszerek fejlesztéséről. Az erről szóló határozatok a Magyar Közlöny pénteki számában jelentek meg.

A szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelésével kapcsolatos feladatokhoz történő előzetes hozzájárulás címén a 2017–2019. költségvetési évek előirányzatait érintően legfeljebb 10 milliárd forintot fordítanak.

Ezt a keretet a Magyar Honvédség tűztámogató képességének fejlesztésére, a szárazföldi csapatok tűztámogatásának növelése érdekében szükséges tüzérségi eszközök és lőszerek beszerzése fordítja a Honvédelmi Minisztérium.

Szintén a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg a „Magyar Honvédség légtérellenőrző és légvédelmi rendszere azonosítási képességének hosszú távú biztosításával kapcsolatos feladatokhoz történő előzetes hozzájárulásról” szóló határozat. E szerint a Magyar Honvédség szükségleteinek megfelelő korszerű katonai rádiólokációs azonosító berendezés, valamint a kapcsolódó logisztikai támogatási és szolgáltatási feladatok beszerzése érdekében 2018–2023. költségvetési év előirányzatait érintően ugyancsak legfeljebb 10 milliárd forintos kötelezettségvállalást hagyott jóvá a kormány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.