Választás: 16 milliárdot szórt ki a kormány

Három oktatási intézményt fognak felújítani a választás előtt.

MN
2017. 12. 09. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 16 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány három oktatási intézmény – a biatorbágyi új iskola, a székesfehérvári középiskolai kampusz, valamint a Szent Mór Bencés Perjelség oktatási intézményének – fejlesztésére.

A Napi.hu idézi a Magyar Közlönyben megjelenteket, amelyek szerint Biatorbágyon egy új iskola építéséhez 4,316 milliárd forint költségvetési támogatást hagyott jóvá a kormány. Ennek ütemezése a következő: idén 204 millió, jövőre 2,048 milliárd, 2019-ben 2,063 milliárd.

A székesfehérvári középiskolai kampusz kialakítására már 2016-ban 7,5 milliárd forintot tervezett be a kabinet. Ezen felül most 8,375 milliárd forintot hagyott jóvá úgy, hogy a 2019-es költségvetésben 7,740 milliárd, a 2020-asban pedig 635 millió forintot lehet biztosítani erre a célra.

A Szent Mór Bencés Perjelség oktatási intézményének elhelyezésére még az idei költségvetésből csoportosított át a kormány 2,122 milliárd forintot. Ez az összeg a költségvetés állami vagyonnal kapcsolatos bevételekről és kiadásokról szóló fejezetében, az MNV Zrt. ingatlanberuházásai, ingatlanvásárlásai jogcím alatt jelenik meg – olvasható a friss Magyar Közlönyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.