Vona: Orbán Viktor és az ő tolvaj pártja retteg

A Jobbik elnöke arra számít, folytatódnak az „aljas támadások”.

Katona Mariann
2017. 12. 08. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az sem zárható ki, hogy a Jobbiknak meg kell válni munkatársaktól vagy vidéki irodákat kell bezárni – közölte Vona Gábor a délutánra összehívott rendkívüli, nemzetközi sajtótájékoztatóján. Ismert, a volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) összesen több mint 660 millió forintot vonna el a párttól, mert szerintük túl olcsón kaptak év elején plakáthelyeket.

Nézze meg videónkat:

A Jobbik elnöke azt nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyi pénzük van, de ennyi nincs. Éppen ezért indítottak egy közösségi adománygyűjtést – megfogalmazása szerint nehéz szívvel –, és abban bíznak, hogy összejön akkora összeg – ezt még nem tudta pontosan megmondani mennyi –, aminek köszönhetően el tudnak majd indulni a választásokon, jelenleg ugyanis ez is kétséges. Cserébe azt ígérik, hogy 2018 áprilisától tisztességesen, becsületesen és sikeresen fognak kormányozni.

Több kérdést is kapott a pártelnök arról, hogy számít-e – a lapunkat is magában foglaló médiaportfólió tulajdonosának – Simicska Lajosnak a támogatására. Vona Gábor erre azt mondta, hogy az üzletember eddig sem támogatta anyagilag a Jobbikot, és nem hiszi, hogy ezután támogatni fogja.

A pártelnök ismét leszögezte, hogy piaci áron vásároltak plakátokat, a Jobbik nem kapta azokat olcsóbban, mint más pártok. „Drágábban kapta viszont, mint a Fidesz”– közölte. Egyúttal azt szeretné, ha az ÁSZ vizsgálná a kormánypártok 2010-es 2014-es plakátköltéseit is, hiszen sajtóhírek szerint a Fidesz akkor rendkívül keveset fizetett a hirdetésekért.

Vona Gábor megismételte, hogy brutális támadást indított ellenük az ÁSZ-t felhasználva a jelenlegi kormány, hogy ellehetetlenítse az egyedüli kormányváltó erőt. „Ami történt és történik, nem csupán a Jobbikról szól, hanem a magyar demokráciáról, és Magyarországról” – mondta, hozzátéve, hogy egy ilyen esemény „példátlan és elképzelhetetlen egy európai demokráciában”. Véleménye szerint a demokrácia „fekete szerdájának” lehet nevezni azt a napot, amikor az Állami Számvevőszék kiadta a sajtónak a büntetésük mértékét tartalmazó jelentés-tervezetét.

A Jobbik elnöke szerint ebben a helyzetben is van „jó”. Kiderült ugyanis, hogy „Orbán Viktor és az ő kormánya, a korrupt zsarnok és az ő tolvaj pártja fél és retteg, mint a nyárfalevél” – mondta, arra következtetve ebből, hogy a jelenlegi hatalom leváltható. Egyúttal jelezte, hogy számítanak a párt további lejáratására, és ő maga is számít az „ellene irányuló aljas támadások folytatására”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.