Vonatra szállhat Habony és Rogán

A „helikopterezés” kifejezés, úgy tűnik, a múlté: Rogán Antal és Habony Árpád köre sínen van a vasúti piacon is.

MN
2017. 12. 07. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A letelepedésikötvény-program kulcsfigurája, Boros Attila vette át azt a Metróber Kft.-t, amelyet korábban az MSZP pénztárnoki csapata használt. Ezzel a Habony–Rogán-érdekkör betette a lábát az infrastruktúra-fejlesztési óriás piacra; a cég akár a Budapest–Belgrád-vasútprojektben is részt vehet – értesült a Heti Válasz.

A lap tíz éve már foglalkozott a Metróber Kft. ügyeivel: a BKV úgy adott 50 millió forintos megbízást az ellenőrzésre és beruházáslebonyolításra szakosodott cégnek, hogy csak utólag találta ki a feladatait. A mutyigyanút erősítette, hogy a vállalatba épp előtte vásárolta be magát a Puch László-közeli – jelenleg a volt MSZP-pénztárnok lánya által vezetett – Investeur Kft. A témával foglalkozó cikk megjelenése után az Investeur kiszállt a Metróberből, a BKV pedig leállította a kifizetést.

Mostanra a Metróber jobbra „sodródott”: a társaságot birtokló Titán Holding Zrt.-t három hónapja felvásárolta egy B B Partners nevű kft., amely a Boros Árpád–Boros Attila testvérpár tulajdona.

Előbbi felügyelőbizottsági tag abban a társaságban (Central NOK Zrt.), amelyre Rogán Antal a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényt írta. S ugyanilyen tisztséget vállal a Habony Árpád magánhitelezőjeként elhíresült Tombor Andrásnál (a Morando Kockázati Tőkealap-kezelőben).

Az idősebb testvért, Boros Attilát pedig két éve úgy rajzoltuk körül, mint a szintén Rogán által előterjesztett – a Habony ügyvédi holdudvarát is gazdagító – letelepedésikötvény-program kulcsfiguráját.

A cikk teljes terjedelmében a csütörtöki Heti Válasz oldalain olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.