A Fidesz már februárban tárgyalná a Stop, Sorost!

Budai Gyula szerint a törvénycsomag ellen azok emelték fel elsőként a szavukat, akik támadják a kormány bevándorláspolitikáját.

MTI
2018. 01. 20. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula azt mondta: még egy nap sem telt el a törvénycsomag társadalmi vitára bocsátása óta, de a „Soros-szervezetek” már támadják. Úgy fogalmazott: az kiabál, akinek a háza ég, a „Soros-szervezetek” valószínűleg magukra ismertek mint bevándorlást szervező, migrációt segítő tömörülések.

A Stop, Soros! törvénycsomag ellen azok emelték fel elsőként a szavukat, akik támadják a kormány bevándorláspolitikáját, akik szervezik és elősegítik a migrációt, és akiket Soros György pénzel – jelentette ki, megnevezve a Magyar Helsinki Bizottságot, az Amnesty Internationalt és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet.

Kifejtette: a „Soros-szervezetek” jelentették fel Magyarországot több alkalommal Brüsszelben, ezek azok, amelyek a kerítés és a magyar kormány bevándorláspolitikája miatt tüntetést szerveztek, amelyek kezdettől fogva támadják a jogi határzárat, a tranzitzónákat és a magyar határvédelmet, az ott szolgáló rendőröket. Ezek azok, amelyek támadták a kvótanépszavazást, a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációt, amelyek Ahmed H. szabadon bocsátását követelik; nyakig benne vannak a „migránsbizniszben”, s nem hajlandók közölni, mekkora összeget kapnak külföldről – sorolta. Megjegyezte: ezen szervezetek készítették elő a Magyarországot elítélő uniós parlamenti határozatot, a „Soros-jelentést” is.

Hozzátette: sajtótájékoztatójukon azt hazudták, hogy a törvénycsomag valamennyi civil szervezetre vonatkozik, ami nem igaz. A Stop, Soros! törvénycsomag kizárólag a bevándorlást szervező, finanszírozó, a migrációt elősegítő szervezetekre vonatkozik – hangoztatta. Megerősítette: a törvénycsomag arról szól, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni, nem akar befogadni migránsokat, nem engedi be a gazdasági és illegális bevándorlókat.

A kormánypárti politikus a törvény alkalmazásáról, illetve arról, ha az érintett szervezetek nem regisztrálnának, azt mondta: a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, azokat mindenkinek be kell tartania. Minden jogszabályban vannak szankciók, amelyek rögzítik, mi várható, ha valaki a törvényt nem tartja be – tette hozzá Budai Gyula.

Hír TV kérdésére azt is elmondta, hogy az állami szervek dolgozóit nem érintik majd a kormány bevándorlásellenes törvénycsomagjának szankciói.

Felvetésre közölte: a Soros György által támogatott civil szervezetek az első pillanattól a kerítés lebontására voksoltak, ez az egyik fő programpontjuk, és a Soros által adott utasításokat hajtják végre.

Azzal kapcsolatban, hogy a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó cég hitelével összefüggésben piacfelügyeleti eljárást indított a jegybank, felidézte: tavaly október végén tett bejelentést a Magyar Nemzeti Banknál. Az MNB az ügyet megvizsgálva arról tájékoztatta: alapos gyanú van arra, hogy az Altus Zrt. jogszabályi engedély nélkül folytatott pénzügyi tevékenységet. Két lehetőség van: ha megállapítják, hogy jogosulatlanul folytatta a tevékenységet, vagy eltiltják, vagy büntetőfeljelentést tesznek. Budai Gyula jelezte: ha megkapja a jegybank vizsgálatának eredményét, soron kívül büntetőfeljelentést tesz.

A diákok előző napi tüntetésére reagálva közölte: Magyarországon demokrácia, sajtó- és szólásszabadság van, mindenért lehet tüntetni. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az oktatás szereplői, a tanárok, a diákok és a szülők között meglegyen a megfelelő párbeszéd – jelezte Budai Gyula.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.