A Jamie’s Italian budai luxusétterem is partnere volt annak a szarvasmarha-termékeket előállító üzemnek, ahol a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzése során a minap egy tonna húst vontak ki a forgalomból – értesült a Magyar Nemzet. Figyelemre méltó, hogy charolais szarvasmarha-termékekkel foglalkozó társaság honlapjáról mára eltűnt a partnerek közül a Zsidai Grouphoz tartozó Jamie’s Italian étterem és a villányi Bock Pincészet is. Ugyanakkor a weboldal tárolt változatában még megtalálható a mindkét vendéglátóhely neve.
A Nébih közleménye szerint az érintett húsüzem ellenőrzése során 66 tétel – körülbelül egy tonna hús – forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket. Mint írták, a forgalomból kivont tételek döntő többségükben nem voltak nyomon követhetőek, és az egységben jelentős mennyiségű penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök. Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el – írták. A nyomon követhetőség hiánya miatt egyébként a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását. Kiemelték, az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.
Az ügyben kerestük telefonon a jó kormányzati kapcsolatokkal bíró üzletembert, Zsidai Zoltán Royt. Azonban a Jamie’s Italian étterem tulajdonosával nem tudtunk beszélni, helyette marketing vezetője igazított minket útba, aki elismerte, hogy korábban a húsüzem beszállítója volt az étteremnek, viszont ma már nem partnerek. Mint mondta, a cég hibázott, hogy nem törölték a Jamie’s Italiant az üzletfelek közül, ám kérésükre ezt néhány napja megtették. A marketing vezető azt egyébként nem tudta megmondani mióta nem partnerük az üzem. Ugyanakkor azt kérdésünkre leszögezte, hogy erről a témáról egészen biztosan nem tudjuk kérdezni Zsidait. Hozzátette, ez a húsüzem és a Nébih ügye, amibe nem kívánnak belefolyni.