Határidőre leadták vagyonbevallásukat az országgyűlési képviselők

Egy képviselő sem késett el idén a javairól szóló nyilatkozatával.

MTI
2018. 01. 31. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-ei határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke szerda este az MTI-vel.

A testület vezetőjének tájékoztatása alapján a 199 országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata február 1-jétől nyilvános, és megtekinthető az Országgyűlés honlapján, a parlament.hu oldalon.

A törvényi előírások szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek határidőben eleget tettek más tisztségviselők is, így az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a GVH Versenytanácsának tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei, az MNB Monetáris Tanácsának tagjai és a jegybank felügyelőbizottságának elnöke és tagjai, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke és tagjai – fejtette ki Hargitai János, hozzátéve, valamennyi vagyonnyilatkozat nyilvános, és szintén csütörtöktől érhető el a parlament honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.