Hűtlen kezelés miatt nyomoz a BRFK az Úri utcai ingatlanbérlések ügyében

A BRFK korrupcióellenes főosztálya nyomoz Garancsi István ár alatti lakásbérletei ügyében.

MN
2018. 01. 29. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomoznak Garancsi István cége miatt, amely fillérekért bérel lakásokat a budai Várban – tudta meg a HVG.

A miniszterelnök jó ismerőse, Garancsi István üzletember cége az I. kerületi önkormányzattól 13 800 forintért bérel egy 45 négyzetméteres lakást – írta meg múlt nyáron a Magyar Nemzet. A CD Hungary nevű vállalat nem messze egy másik, 340 négyzetméteres ingatlanért havi 220 ezret fizet a budavári önkormányzatnak.

A meglepően alacsony összegű bérleti szerződéseket Veres Dávid, az Együtt politikusa kérte ki, majd az ellenzéki párt feljelentést tett az eset miatt.

Polt Péter legfőbb ügyész a témában megküldött válaszában azt írta, az augusztus 8-i feljelentés egy már folyamatban lévő büntetőügyhöz kapcsolódott, amelyet hűtlen kezelés bűntette miatt a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytatott, így „e feljelentés tartalmát a nyomozó hatóság e nyomozás során vizsgálja”.

Polt Péter hozzátette, az említett nyomozás folyamatban van, a hatóság a feljelentésekben megjelölt ingatlanok háttér-dokumentációjának kiértékelését, elemzését végzi. „A nyomozás jelenlegi határideje 2018. április 27. napja, a befejezés várható időpontja egyelőre pontosan nem határozható meg” a legfőbb ügyész szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.