Karácsony Gergelyt támogatja a vörös csillagos szélsőbal is

Két parlamenten kívüli, szélsőbalos alakulat is a Párbeszéd és az MSZP jelöltje mellett kampányol.

MN
2018. 01. 25. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját pártja, a Párbeszéd és az MSZP után újabb két parlamenten kívüli párt támogatja Karácsony Gegely miniszterelnök-jelöltségét: a Balpárt, illetve az Európai Baloldal–Munkáspárt 2006 (utóbbi elnöke, Vajnai Attila leginkább arról ismert, hogy a törvényi tiltás ellenére nyilvánosan vörös csillagot viselt, majd elítélése után európai fórumokon nyert a magyar állam ellen). A két törpepárt vezetői csütörtökön kötöttek együttműködési megállapodást a Párbeszéddel.

A Párbeszéd közleménye osztályharcos hangot ütött meg: a baloldali pártok szerint „százezrek éheznek, élnek utcán vagy fűtetlen kunyhókban, lakásokban”, illetve „százezrek menekülnek el a nyomor elől külföldre”. A jelenlegi kormány tudatosan növeli az egyenlőtlenséget, közben pedig „a nacionalista, idegenellenes indulatok felkorbácsolása azt a célt szolgálja, hogy az osztály­elnyomást leplezze, kijátszva egymás ellen az elnyomottakat”.

Karácsony Gergely ezzel szemben a megállapodásban vállalja, hogy kormányra kerülve támogatja, hogy alkotmányos alapjoggá váljon a lakhatáshoz és a szociális biztonsághoz való jog. A parlamenten kívüli, a közvélemény-kutatások által ki nem mutatott támogatottságú Európai Baloldal és Balpárt pedig azt vállalja, hogy Karácsony mellett kampányolnak, illetve politikai támogatást kérnek neki az Európai Parlament Egyesült Baloldal/Északi Zöldek (GUE/NGL) frakciójától és az európai baloldali pártok vezetőitől. 

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.