Nőket vegzáló, családtagokat megfélemlítő ellenzékiektől tart Simonka

Nem érti, hogy miért kellene lemondania a mentelmi jogáról. „Nincs miért” – mondta a Hír TV-nek.

MN
2018. 01. 10. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid interjút adott szerdán a Hír TV-nek Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője. Még júniusban számolt be arról lapunk, hogy közel egymilliárd forintos kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének a hozzá köthető Magyar Termés TÉSZ Kft. Ezt Polt Péter legfőbb ügyész is megerősítette. A céget érintően egyébként a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt.

A Hír TV azon kérdésére, szerinte mennyire befolyásolja majd a szavazókat, hogy gondok vannak a korábbi cégével, Simonka most azt mondta: szerinte a választók megfelelő döntést fognak tudni hozni. „Én mindent megteszek annak érdekében, hogy bizonyítsam, hogy méltó vagyok a szavazatokra” – jelentette ki.

Hozzátette: azt, hogy vállalkozó volt a politikai időszakát megelőzően, mindig mindenki tudta. Állítása szerint azt, hogy az üzlettársai között milyen emberek voltak, azt sosem szégyellte, mindig is vállalta. „Azt hiszem, ez az embereket nem nagyon érdekli, az érdekli őket, hogy ki tesz azért, hogy az életük, a sorsuk valamilyen módon jobbra forduljon” – fogalmazott.

A politikus azt is mondta, nem érti, hogyan merülhetett fel a károkozás. Közölte, hogy „minden egyes beruházás felépült, és minden egyes termelő és mindenki ki lett fizetve”. Leszögezte: az ügyben még nem zárult le a vizsgálat, „ez még nincs kimondva”.

Arra a felvetésre, hogy lemondana-e mentelmi jogáról, ha olyan szakaszba érne a nyomozás, úgy felelt, „nem értem, miért”, „nincs miért”. A képviselő azt is mondta, hogy csak az „ellenzéki média” tesz fel neki ilyen kérdéseket olyan ügyek kapcsán is, amelyekben még tanúként sem hallgatták ki.

Azzal kapcsolatban, hogy a hírek szerint Simonka támogatottsága megingott a Békés megyei körzetben, a politikus közölte: nagyjából tíz éve azt mondják, hogy ez egy billegő körzet, ennek ellenére mindig sikerült nyernie a Fidesznek, ugyanakkor „kemény csatára” számít. Hozzátette: attól tart, hogy „néhány olyan párt, amely úgy érzi, más lehetősége nem lesz”, nem megengedhető dolgokat fog tenni a kampány során: „nőket vegzál, képviselők családtagjait félemlíti meg”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.