Nyugtát sem adnak a fideszes kereskedelempolitikus családi cégénél

Szatmáry Kristófék zöldség-gyümölcsöse már egyszer lebukott, mert feketemunkást alkalmazott.

MN
2018. 01. 29. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugtát sem mindig adnak a Szatmáry Kristóf kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos családi zöldség-gyümölcsösében – legalábbis ez derül ki a 24.hu próbavásárlásaiból. A portál azután kereste fel a volt államtitkár egyik családi cégét, hogy napvilágot látott a hír: feketemunkást találtak a hatóságok a volt államtitkár családi cégénél.

Akkor Szatmáry azzal védekezett, hogy feledékeny volt a könyvelő, mert elfelejtette időben bejelenteni a felvett új munkatársat, illetve arra hivatkozott, hogy akadozott az informatikai rendszerük.

A 24.hu próbavásárlásai során Szatmáryék XVI. kerületi zöldség-gyümölcs boltjában azt tapasztalta, hogy 12-ből 9 esetben nem ütötte be az eladó a bevételt az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe.

A portál beszámolója szerint csak akkor kaptak nyugtát, amikor kifejezetten kérték. Márpedig a nyugtaadás többször is előforduló elmaradása lehetőséget ad a bevétel egy részének eltitkolására, amivel pedig az adó egy részét kerülhetik el – jegyzi meg a 24.hu.

Amikor a portál megkereste Szatmáryt és a két családi céget, a miniszteri biztos az ügyvédjén keresztül szólította fel őket, hogy ne jelentessék meg a cikket, különben pert indítanak. Az ügyvéd hangsúlyozta azt is, hogy Szatmáry Kristóf ugyan tulajdonosa a cégnek, de nem ügyvezetője, így nem vesz részt a társaság ügyvezetésében, operatív irányításában, nem ad utasítást, és nem kéri számon a cégének a munkavállalóit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.