„Orbán: Kezemben az ÁSZ”

A Közös Ország Mozgalom a transzparenssel az Állami Számvevőszék ellenzéki pártokat büntető intézkedései miatt tiltakozott.

MN
2018. 01. 14. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán-kormány leváltása érdekében létrejött Közös Ország Mozgalom egy transzparenssel tiltakozott a számvevőszék eljárása ellen, mely az ellenzéki pártokat szorongatja meg. A Clark Ádám téri Alagút tetejére kihelyezett transzparens feliratán az olvasható, hogy „Orbán: Kezemben az ÁSZ”.

Az Állami Számvevőszék az elmúlt időszakban az ellenzéki pártokat gazdálkodásukkal kapcsolatban sorra megbüntette. Az ÁSZ azonban idáig nem szolgáltatott részleteket arra vonatkozóan, hogy milyen bizonyítékaik vannak, amelyek alapján kiszámolhatták a büntetések összegét.

Ugyanakkor az ÁSZ ellen indult olyan vizsgálat, melyben azt nézik, hogy a pártok gazdálkodásának vizsgálatakor megsértették-e az állampolgárok személyes adataikhoz fűződő jogát.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.