Orbán Viktor anyagi helyzetében nem történt érdemi változás, derül ki vagyonnyilatkozatából

251 ezer forinttal nőtt a miniszterelnök megtakarítása, a tartozása pedig csökkent.

MTI
2018. 01. 31. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a törvényi határidő előtt, szerdán leadta vagyonnyilatkozatát – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke este az MTI-t.

Havasi Bertalan ismertetése szerint az elmúlt évihez képest a miniszterelnök megtakarítása 742 ezerről 993 ezer forintra nőtt. A családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás így 4 783 328 forintra csökkent.

A kormányfő anyagi helyzetében egyéb változás nem történt – közölte a sajtófőnök.

Havasi Bertalan hangsúlyozta: Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik.

Szerdán Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja sajtótájékoztatón egyebek mellett elmondta, izgatottan várják a mostani nyilatkozatokat, hogy kiderüljön, Orbán Viktor tovább szegényedett-e. Úgy fogalmazott: nem jó a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozati rendszere, és az intézményesült korrupció ellen a hosszú távú megoldást egyedül a kormányváltás jelenti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.