Orbán Viktor dicsőítette az iszlámot – Ez veszélyes!

A miniszterelnök azt mondta: „Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti.”

MN
2018. 01. 30. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napok óta mást sem harsognak a kormányközeli médiumok, mint azt, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy korábbi török fórumon „Allah mellett tett hitet”. Ám a fideszes lejárató kampánygépezetbe most homokszem került. Nem is kicsi. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis két és fél évvel ezelőtt az iszlámot dicsőítette, amikor a migránsválság begyűrűzésekor köszöntötte egyiptomi kollégáját:

„Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk.”

Az ilyen gondolatok a Fidesz szerint veszélyesek. Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója még arra is figyelmeztetett, hogy ne felejtsük el ezt, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!

Orbán Viktor azzal folytatta: „mi egyáltalán nem ódzkodunk az olyan emberektől, akik katonaemberek, mert jól emlékszünk a magyar történelem számos fordulatára és eseményére, amikor szükség volt arra, hogy a magunkfajta civilek helyett, most a nyápic szót itt nem használom, de keménykezű, világos, fegyelmezett katonaemberek vegyék át az államélet irányítását.”

A találatért köszönet a Válasz.hunak.

Itt pedig arról olvashat, miképp próbálják ismételten lejáratni a Jobbik elnökét:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.