Orbán Viktor testvérének ismerőse a NAV-pályázat egyik nyertese

Az adóhatóságnak nyomtatókat szállító cégcsoport majdnem egymilliárd forintos ajánlata volt a legdrágább.

MN
2018. 01. 29. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik Orbán-testvér ismerősének cége nyert a NAV pályázatán, méghozzá a legdrágább ajánlattal – derítette ki a Direkt36 oknyomozó portál, amelynek cikkét a 444.hu ismerteti. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagy értékű közbeszerzését megnyerő cégcsoport egyik tagja egy ifjabb Orbán Győzőhöz, Orbán Viktor testvéréhez kötődő vállalkozás – állítja a cikk.

A nyertes cégcsoport csaknem egymilliárd forintos ajánlattal lett a nyomtatók szállítására kiírt pályázat győztese, miközben az összes többi pályázó ennél alacsonyabb árat ajánlott, tudta meg a portál. A hat pályázó között volt olyan, amely 314 millió forintért vállalta volna a megbízást. Végül azonban öt versenyzőt kizártak a pályázatból, így a 999,3 millió forintos ajánlatot tevő cégcsoport nyert, amelynek az IMG Solution Kft., a Dokucentrum Kft., a CSP Service Kft. és a Delta Systems Kft. a tagja.

Piaci szereplők már a pályázat lezárása előtt megjósolták a Direkt36-nak, hogy ez a csoport fog nyerni, szerintük ugyanis a feltételek eleve úgy voltak kiírva, hogy annak csak ez a konzorcium tudott megfelelni. Bár már kihirdették a győztest, az eljárásnak ezzel még nem feltétlenül van vége, a többi szereplőnek ugyanis van lehetősége arra, hogy kifogást emeljen a pályázattal szemben.

A Tállai András államtitkár által irányított NAV az információkkal kapcsolatban annyit közölt, hogy „folyamatban lévő eljárással kapcsolatos értesüléseket” nem kommentálnak. A nyertes cégcsoport nem reagált a pályázattal kapcsolatos kérdésekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.