Reagált az MSZP: Soros „butaságokat mond”

Kunhalmi Ágnes szerint a magyar származású milliárdos csak egy dolgot tehet.

MN
2018. 01. 26. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha valaki, hát Soros György pontosan tudhatná, milyen nehéz védekezni egy alaptalan hazugság ellen” – így reagált az MSZP a magyar származású milliárdos davosi beszédére.

A párt közleményben leszögezte: „tény, hogy eddig 47 képviselőjelöltünket visszaléptettük, és partnereinkkel létrehoztuk a Változás Szövetségét a Fidesz bukásának érdekében. Az MSZP tehát komoly árat fizetett a kormányváltásért. Ezek után persze lehet még vádaskodni, de ez ugyanolyan mese, mint a nem létező Soros-terv”.

Kiemelték, hogy ők mindig azt mondták, Sorosnak nincs mindenben igaza. „Mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond. A Fidesz kampánya egyetlen emberről szól, Soros Györgyről, a mi programunk pedig minden magyar jövőjéről” – szögezte le az MSZP.

A magyar származású milliárdos csütörtökön, a Világgazdasági Fórumon egyebek mellett azt mondta: Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, és a feltörekvő kispártokban is megvannak a kémei, így pedig borzasztóan nehéz összefogniuk és elérni a megválasztáshoz szükséges szavazatszámot. Álláspontja szerint éppen ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke válaszul Facebook-oldalán azt írta: „A Fidesz szerint Soros vette meg az MSZP-t és az ellenzéki pártokat, Soros szerint a Fidesz. Ezek szerint valamit jól csinálunk. Soros egy dolgot tehet: Karácsony Gergelyre szavaz.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.