Rogán szerint Soros az elsők között kaphat távoltartási végzést

A miniszter úgy véli, Brüsszel nem fog örülni a Stop Sorosnak.

MN
2018. 01. 21. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban.

Az MTI beszámolója szerint a tárcavezető elmondta, aki ilyen tevékenységet végez, „legyen az a Helsinki Bizottság, vagy más”, a „Stop Soros” törvénycsomag hatálya alá fog esni. A kormánynak az a dolga, hogy a nemzet biztonságára veszélyes szervezeteket figyelemmel kísérje – fejtette ki, majd egy lehetséges megoldásként említette: a magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg, egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e.

Rogán Antal szólt arról is, a „Stop Soros” törvénycsomag parlamenti elfogadása után senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását.

A miniszter szavai azért is meglepőek, mivel Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Soros Györgyöt nem gyanúsítják illegális bevándorlás szervezésével, támogatásával.

Rogán az MTI szerint emlékeztetett, a magyar emberek akarata teljesen egyértelmű, azt szeretnék, hogy minden körülmények között gátolják meg a brüsszeli bevándorláspolitika érvényesülését és a Soros-terv végrehajtását. Ennek kell megfelelnie a három részből álló „Stop Soros” csomagnak, amelyet a kormány most társadalmi vitára bocsátott, februárban pedig a parlament elé terjeszt – mondta.

A tárcavezető szerint a kabinetnek az a célja, hogy távol tartsa Magyarországtól azokat, akik a bevándorlás propagálásával, szervezésével foglalkoznak, akik megpróbálnak migránsokat behozni Magyarországra, és akik őket finanszírozzák.

A politikus megnyugtatásul jelezte, a kormány minden jobbító szándékú javaslatra nyitott, ugyanakkor a törvénycsomagnak csak a szigorítása képzelhető el, az enyhítése semmilyen körülmények között.

Hangsúlyozta, hogy hívják őket bárhogy, ezek a szervezetek egy célra szerveződtek, hogy „valamilyen formában valóra váltsák a Soros-tervet, és az illegális bevándorlás útjából eltüntessék a magyar kormányt. Van, akinek az a dolga, hogy tüntetéseket szervezzen a kabinet ellen, mások hamis híreket terjesztenek Magyarországról” – mondta, hozzátéve, ezen szervezeteknek közös célja, hogy megnyissa a kerítést, és újraindítsa a lezárt balkáni migránsútvonalat.

Rogán Antal kitért arra is, nemcsak az illegális bevándorlás finanszírozóit, hanem a segítőit is távol tartják Magyarországtól. „Ha Soros György pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő pénzét erre a célra itt, Magyarországon szétosztják” – fogalmazott

A tárcavezető beszélt arról is, hogy Brüsszel várhatóan nem fog örülni a „Stop Soros” törvénycsomagnak, mert az szembemegy a hivatalos bevándorláspolitikájával. Brüsszel egyik legnagyobb problémája ugyanis az, hogyan ossza szét azokat, akik törvénytelenül érkeztek Európába, sőt akár szervezett módon is folytassák a betelepítést. A magyar kormány ezt a végletekig ellenzi, és szerencsére ebben vannak támogatói, elsősorban a visegrádi országok – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.