Szél Bernadett: A Fidesz újra felépítette a kommunizmust

Szerinte a személyét érő támadások azt bizonyítják, hogy a Fidesz megkezdte a leszámolást a valósággal.

MN
2018. 01. 20. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint az Országgyűlés vezetőinek nem lenne szabad engedniük, hogy a Fidesz–KDNP ellehetetlenítse az egyik legfontosabb bizottság, a nemzetbiztonsági működését.

Az ellenzéki párt társelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása alapján azt mondta, a kormánypártok nevetséges és mondvacsinált okokból akarják kitiltani őt, illetve bojkottálni a parlament nemzetbiztonsági bizottságának munkáját.

Kiemelte, a személyét és a pártját érő támadások azt bizonyítják, hogy a Fidesz megkezdte a leszámolást a valósággal. A kormánypártoknak még az ország nemzetbiztonsága sem drága, hogy odadobják koncként a kampány hevében – fogalmazott. Hozzátette, a Fidesz okkal tartja őt veszélyesnek, mivel az elmúlt években a valóság feltárásával sok kellemetlen órát okozott a nemzetbiztonsági bizottságban.

Szél Bernadett kijelentette, kötelességének és jogának tartja, hogy részt vegyen a testület munkájában. Közölte továbbá, hogy amíg a bizottságban ül, addig mindig lesz egy képviselő, aki az ülés után elmondja a Fidesz–KDNP-t zavaró valóságot.

Az LMP kormányfőjelöltje úgy fogalmazott, a Fidesz Magyarországon újra felépítette a kommunizmust: besúgórendszert, kormánypropagandát működtet, miközben embereket sároz be és gyaláz meg azért, mert „lopni akar, kormányozni viszont nem tud”.

A Fidesz nyolc év alatt felvirágoztathatta volna az országot, ha a gyalázkodás helyett a bérekről, az oktatásról és az egészségügyről szólt volna a politikája, „egy kis Svájcot lehetett volna az országból csinálni” – mondta.

Szél Bernadett szólt arról is, hogy az LMP kormányra kerülése esetén a lehető legdemokratikusabb és legmodernebb intézkedéseket valósítaná meg az oktatásban, az egészségügyben és az energetika területén.

Kérdésekre válaszolva tömény hazugságnak és államtitoksértőnek nevezte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint nemzetbiztonságilag kockázatosnak minősítették az egyik korábban felkért, Afganisztánban született, régebben a Migránsszolidaritás (Migszol) nevű szervezetnél dolgozó szakértőjét.

Hozzátette: a bizottságban való részvételének semmi köze ahhoz, hogy milyen szakértőket hív meg. Arra a kérdésre, hogy az afgán szakembert milyen szempontok alapján jelölte, Szél annyit válaszolt: országgyűlési képviselőként érvényes átvilágítással bír, ezért joga van ott lenni az üléseken.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy az LMP semmilyen kapcsolatban nem áll a Migszollal, továbbá semelyik szakértője nem végez olyan munkát, amilyenre ne lenne jogosult. Egyik válaszában azt mondta, az LMP frakciójában magyar állampolgárok dolgoznak, akiket nem különböztetnek meg származásuk alapján, pártja pedig a legkompetensebb emberekkel dolgozik együtt, ezért az összes szakértőjével és kollégájával kapcsolatban vállalja a felelősséget.

Szél Bernadett egy másik kérdésre azt mondta, soha nem találkozott Simicska Lajossal, illetve a fiával, az LMP pedig az „egyetlen oligarchamentes párt Magyarországon”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.