Támadás érte Vona Gábor Facebook-oldalát

A Jobbik szerint akár a Fidesz trollhadserege is állhat a támadás hátterében.

MN
2018. 01. 31. 20:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 17 óra után egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát – írta közleményében a Jobbik.

A támadás során rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett az oldalnak, melyek egytől egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak. Az oldal néhány óra alatt érte volna el így az ötszázezer rajongót. A manipulációs kísérletet a Jobbik munkatársai elhárították, az álprofilokat fokozatosan távolítják el az oldalról.

A Jobbik úgy véli, hogy a támadás a párt lejáratására irányulhatott. Az eset kivizsgálása folyamatban van. Azt egyelőre nem tudják, hogy kik állhatnak a támadás mögött, de közleményükben emlékeztetnek: „Mint ismeretes, tegnap volt a Fidesz fizetett trollhadseregének első nagy főpróbája, bevetése is, amely valószínűsíthetően nem az utolsó volt. Dark webes tevékenységük élénkülése szintén gyanakvásra ad okot.”

A Jobbik és Vona Gábor Facebook-oldala az ország legnagyobb közösségimédia-oldalainak számítanak. A párt számára kiemelkedő fontosságú platformról van szó, melynek segítségével folyamatosan kapcsolatban állnak az emberekkel – hangsúlyozták.

A szervezett manipuláció azt követően indult az oldal ellen, hogy az elmúlt hetekben több szakértői elemzés is a Jobbik közösségi médiás tevékenységét ítélte a legjobbnak a politikai mezőnyben.

Az ellenzéki párt azt írja közleményében, hogy az egyre gátlástalanabbá váló kormánypárti kampányolás során várhatóak még hasonló támadások, de bíznak abban, hogy az emberek ma már egyre tisztábban látják, milyen alantas eszközökkel kívánják lejáratni „az egyetlen kormányváltó erőt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.