Több mint 77 millió forintnyi adományt kapott eddig a Jobbik

Csütörtök estig 5552 személy adományozott az ÁSZ által megbüntetett pártnak.

MN
2018. 01. 12. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök estig 5552 személy adományozott a Jobbiknak összesen 77 460 582 forintot – közölte az ellenzéki párt. A Jobbik folytatja az adománygyűjtő csekkek osztását, és továbbra is várja a közösségi adományozási kampányhoz csatlakozók támogatásait.

A párt azért kezdett adománygyűjtésbe, mert az Állami Számvevőszék 663 millió forintos bírsággal sújtotta a „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampány során állítólag törvénytelenül kapott támogatás miatt. Ennek az összegnek a felét kellene befizetni, a másik felét a párt állami támogatásából vonnák le.

A Jobbik szerint ha valóban behajtják rajta a szerinte jogtalan büntetést, akkor veszélybe kerül a működése, annyira, hogy nem tud indulni az áprilisi választáson. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt „javasolta” ugyan a NAV-nak és a Magyar Államkincstárnak, hogy halassza el a büntetés behajtását a választások utánra, de a Jobbik az egész büntetést semmisnek tekinti. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.