Tonnányi penészes marhahúst foglalt le a Nébih

A húst szárazon érlelték, de dokumentációt nem talált róla a hatóság – az árut így meg kellett semmisíteni.

MN
2018. 01. 30. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szürke penész burjánzott azon a húson, amelyet a Nébih talált egy Baranya megyei üzemben: a charolais-marha-termékeket előállító vállalkozástól 66 tételnyi, összesen egytonnányi marhahúst foglaltak le.

Az üzem vezetői szerint a penész az érlelési eljárás része volt: a penészes részeket eltávolították csomagolás előtt – a húst „fitneszmarhaként” árulták –, míg a levágott maradék egy állatmenhelyhez került.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal viszont főként azt kifogásolta, hogy a termékek nem voltak nyomon követhetők, semmilyen dokumentációt nem vezettek róluk az üzemben.

Az ügyben eljárás indult, az üzem pedig bírságra számíthat, ráadásul felkerült a hatóság jogsértési listájára is.

A Nébih szokása szerint gótikus horrorvideóban, hátborzongató zenei kísérettel mutatta meg az üzemben talált élelmiszereket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.