Újra összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a testület elnöke

A bizottság elnöke a menekültek befogadásával kapcsolatos részletek tisztázását várja a kormányfőtől.

MTI
2018. 01. 29. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő csütörtökre ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke.

Az ellenzéki politikus hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a bizottság napirendjén olyan kérdések szerepelnek majd, amelyek a teljes magyar közéletet érintik, segítik a tisztánlátást a magyar állampolgároknak.

Kifejtette: a testület előző ülésére nem ment el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy bemutassa bizonyítékait a „Soros-terv” létezéséről, és nem sokat tudni a Magyarországra befogadott 1300 emberről sem.

Molnár Zsolt közölte, a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén lehetősége lesz a kormányfőnek, a belügyminiszternek vagy a helyettes államtitkárnak, hogy „megvilágítsa” a titkos befogadás részleteit.

Hozzátette: nem lehet tudni arról sem, hogy az egyszerűsített honosítási eljárásban milyen visszaélések történtek. Nem lehet tisztán látni az azeri számlák, a letelepedési kötvények és a moszkvai vízumgyár ügyében sem – sorolta a szocialista politikus.

Azt mondta, számításai szerint a Fidesz–KDNP ötvenezer embert – lassan egycsepelnyi külföldit – fogadott be valamilyen eljárás során Magyarországra.

Molnár Zsolt elmondta, egyeztetett a testület ellenzéki tagjaival, Mirkóczki Ádámmal (Jobbik) és Szél Bernadett-tel (LMP), akik támogatják a kérdések kivizsgálását.

Kitért arra, hogy írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez az 1300 befogadott ügyében, így ha a Fidesz–KDNP nem engedi megtartani az ülést, akkor is választ kaphatnak a kérdésekre.

Beszámolt arról, hogy pénteken levelet írt Soros Györgynek, azt kérve tőle, adjon választ a nemzeti konzultációban megfogalmazott felvetésekre. Ahogy a boszorkányok, úgy a Soros-terv sem létezik – fogalmazott, jelezve, hogy a kérdést szeretné a kampány kezdetéig lezárni.

Rögzítette azt is, Németh Szilárd (Fidesz) nem dönthet arról, ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Molnár Zsolt azt mondta, amíg ő vezeti a bizottság ülését, Szél Bernadett ott lesz a teremben.

Hangsúlyozta, az MSZP nem támogatja a kötelező befogadási kvótát, és nem akarja a határkerítést lebontani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.