Visszavágott Szél Bernadett szakértője, jogi lépéseket is tesz

„Személyem nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak” – szögezte le Janan Mirwais.

MN
2018. 01. 22. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hírado.hu pénteken több, egymástól független forrásra hivatkozva azt közölte, „nyomós nemzetbiztonsági oka” van, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus „eltanácsolta” a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől. Az ellenzéki politikus a migrációs válság közepén egy olyan külsős szakértő-munkatársat jelölt a bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel: Kabulban született, illetve „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet, a Migszol alkalmazottja volt” – közölték.

Szél Bernadett tömény hazugságnak és államtitoksértőnek nevezte a sajtóhíreket, Ungár Péter pedig vasárnap közölte: hazugságokkal kevert, értelmezhetetlen rasszista hadjárat indult a médiában az LMP egyik munkatársával szemben. 

Mindezzel kapcsolatban most Szél Bernadett szakértője, Janan Mirwais is megszólalt. Közölte, hogy mivel az elmúlt napokban „a Fidesz–KDNP politikusai és a propagandamédia olyan hamis állításokat tett”, amelyektől függetlenül személye egyértelműen beazonosíthatóvá vált, mint a Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának tanácsadó-szakértője „a hamis és hazug állításokkal kapcsolatban” reagálni kíván.

Kiemelte, hogy magyar állampolgár, az LMP országgyűlési frakciójának munkatársa, és a Migszol nevű szervezettel soha, semmilyen jogviszonyban nem állt. „1986-ban születtem Kabulban, Afganisztán fővárosában. 1990-től, négyéves korom óta élek Magyarországon, 2003 óta pedig magyar állampolgár vagyok” – írta. Hozzátette, hogy az óvodától kezdve az iskolán át, a gimnáziumi érettségin keresztül kizárólag magyar oktatási intézmények hallgatója volt. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett jogászként cum laude minősítéssel.

Kitért arra is, hogy élete meghatározó részét – 18 évet – Gödöllőn töltött, rendszeres fellépője volt a nemzeti ünnepek megemlékezéseinek, és több helyi civil szervezet munkáját segítette. „2010-től 2014-ig, majd 2016-tól az egyik szervezeti egység megszűnéséig a Demokrácia Központ Közalapítvány munkatársa voltam. A közalapítvány kuratóriumának elnöke előbb Schöpflin György európai parlamenti képviselő, majd Martonyi János, Magyarország korábbi külügyminisztere volt” – fűzte hozzá.

2014 és 2016 között a Terror Háza Múzeumot működtető Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány jogásza, valamint az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság pályázati irodavezetője volt. A közalapítvány főigazgatója Schmidt Mária, az Emlékbizottság vezetője Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. Az emlékbizottság ülésein rendszeresen részt vett. Közreműködött a Tom Lantos Intézet megalapításában, és egyik koordinátora volt az intézet megnyitó ceremóniájának, amelyen részt vett Orbán Viktor és Hillary Clinton.

Mindemellett arról is írt, hogy

„A Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának 2017 júniusa óta vagyok külpolitikai ügyekben tanácsadó-szakértő munkatársa. A nemzetbiztonsági bizottság munkájában nem vettem részt, mivel az átvilágításom eredménye negatívan zárult. Személyem nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, hanem a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehetek részt. A biztonsági kockázatok tekintetében – mivel minősített információkról van szó – egyéb információval nem rendelkezem” – fogalmazott.

Végül leszögezte, hogy Szél Bernadett munkáját a továbbiakban is segíteni fogja, az őt ért hazug és hamis politikai támadások ellenére is. „Jelzem, hogy a napokban megjelent nyilatkozatok és médiamegjelenések vonatkozásában a jogi lépéseket polgári és büntetőügyben is megteszem” – emelte ki Janan Mirwais.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.