Vona Gábor: Németh Szilárd vegyen fel szép ruhát, és menjen Őcsénybe

A Jobbik elnöke szerint a kormány hazudott, de most lebukott.

Katona Mariann
2018. 01. 16. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor és a kormány lebukott, majd beismerte, hogy három éven keresztül hazudott – erről beszélt kedd délelőtti, rendkívüli sajtótájékoztatóján a Jobbik elnöke. Vona Gábor arra utalt, hogy hétfő este a kormány hivatalosan is közzétette, hogy az elmúlt három évben mennyien kaptak itthon menekültstátuszt, vagyis „mennyi migránst telepítettek be”: 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben pedig 1291 külföldi érkezett így hazánkba.

Az ellenzéki pártvezető szerint nem védekezhet azzal a kormány, illetve Németh Szilárd Fidesz-alelnök, hogy különbséget kell tenni az általuk betelepített és az unió által kvóták szerint betelepíteni tervezett migránsok között. Itt Őcsényt említette, ahol olyan gyerekeket nyaraltattak volna, akik hivatalosan is megkapták a menekültstátuszt, mégis a hír kapcsán botrány tört ki, Orbán Viktor pedig helyeselte, hogy a helyiek kifejezték a véleményüket. „Németh Szilárd egyetlen dolgot tehet: felvesz valami szép ruhát, hóna alá csapja a főnökét, Orbán Viktort, lefárad Őcsénybe, ott összehív egy falugyűlést, és az őcsényi embereknek megpróbálja elmagyarázni, mi a különbség a kormány által Magyarországra telepített iraki, afgán és kurd migránsok, illetve az EU kvótája alapján előírt iraki, afgán, szír és kurd migránsok között” – mondta.

Vona Gábor felidézte, hogy a kormány az elmúlt három évben hiszterizálta a magyar társadalmat, és azt ígérte, hogy nem engednek migránst betelepíteni. Ennek keretében ráadásul elköltöttek 22 milliárd forintot két nemzeti konzultációra, a Soros-tervre, vagy éppen Európa legdrágább népszavazási kampányára. Majd Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy máltai lapinterjújából kiderült, hogy eközben mégis telepítenek be embereket.

A Jobbik elnöke szerint ez az ártatlannak indult interjú lett Orbán Viktor őszödi beszéde. Ráadásul a miniszterelnök most próbál úgy tenni, mint annak idején Gyurcsány Ferenc, vagyis úgy csinál, mintha nem történt volna semmi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.