A DK nem kér Orbán jó barátjának kedvezményes plakáthelyeiből

Az ellenzéki párt nem kíván ajándékot elfogadni az ESMA vezetőjétől.

MN
2018. 02. 24. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció (DK) nem bérel kedvezményes plakáthelyeket az ESMA Reklám Zrt.-től, mivel nem kíván ajándékot elfogadni a társaság vezetőjétől, „Orbán közeli, jó barátjától, Garancsi Istvántól” – jelentette be az MTI tudósítása szerint Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A DK politikusa úgy fogalmazott: „nemcsak Orbánnal nem alkuszunk, hanem rendszerének fő haszonélvezőivel és kiszolgálóival sem”, emlékeztetve arra, hogy az ESMA a választási kampány idejére 95 százalékos kedvezménnyel kínálta a pártoknak a villanyoszlopokra szerelhető, úgynevezett elefántfül-plakáthelyeket.

Gréczy Zsolt érthetetlennek nevezte, hogy más, az „Orbán-rendszert úgyszintén a történelem szemétdombjára kívánó” ellenzéki pártok miért fogadták el ezt az ajándékot.

A DK szóvivője szólt arról is, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közelmúltban tiltott pártfinanszírozás címén éppen a piaci ár alatti beszerzésekre hivatkozva szabott ki büntetéseket ellenzéki pártokra. Az ESMA ajánlatát elfogadóknál ezt most bizonyítani sem kellene, ezért a DK reméli, hogy a számvevőszék ezúttal a kedvezményt legnagyobb számban felhasználó Fidesznél sem fog mindent rendben találni – mondta Gréczy Zsolt.

Korábban kiderült, hogy az MSZP–Párbeszéd mégis vásárolna óriásplakátokat a kampányra: 800 óriásplakátot és 200 úgynevezett citylightot bérelnének, elvileg a Mészáros Lőrinc és Andy Vajna érdekeltségi köréhez sorolható Odex nevű cégtől. Az LMP ezt már korábban megtette. A Jobbik pedig minden korábbinál nagyobb plakátkampányt indított.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.