A megyés püspök is beszállt a hódmezővásárhelyi kampányba

Kiss-Rigó László a fideszes polgármesterjelölttel jelentette be, hogy új katolikus templom épül a városban.

MN
2018. 02. 13. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új római katolikus templom épül Hódmezővásárhelyen, a Kertvárosban – jelentette be az MTI tudósítása szerint Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök kedden az alföldi városban.

A templom építéséről szóló tervek bemutatását a jelek szerint nem véletlenül időzítették az időközi polgármester-választás hajrájára. A sajtótájékoztatón ugyanis jelen volt a fideszes Hegedűs Zoltán alpolgármester is, aki megmérkőzik vasárnap. Legnagyobb riválisa a kormányközeli média és a Fidesz által támadott függetlenként induló Márki-Zay Péter lesz. Az ellenzék támogatását élvező jelölt azonban hiába hívta ki élő vitára a fideszes aspiránst, Hegedűs nem akar vitát. A fideszes induló ezt azzal indokolta, hogy nem vitázik hazug emberrel, aki gyűlöletet szít a városban.

Kiss-Rigó László püspök a terveket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az egyházmegye néhány éve vette át fenntartóként a városrész iskoláját. Az intézmény diákjainak és tanárainak kívánsága volt, hogy legyen olyan tér, ahol az egész közösség elfér. Az új épület befelé az iskola kápolnájaként, kifelé a városrész templomaként működik, ahol egy vasárnapi misén a környék katolikus hívei is elférnek. A 400 millió forintból épülő templom kiviteli tervei hamarosan elkészülnek, ezt követően kezdődhet el a kivitelezés.

Azt már csak remélni lehet, hogy a felépülő új templom plébánosa nem használja fel politikai célokra az egyházi intézményt, mint ahogy azt Németh László tette január közepén. Németh a Fidesz mellett, Márki-Zay ellenében mondta el kampánybeszédét.

A jelek szerint jó lehet most Hódmezővásárhelyen élni. Legalábbis, ha nyugdíjas is az ember. Lázár János és Hegedűs Zoltán ugyanis közösen jelentette be, hogy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt adnak a nyugdíjasoknak. Ennek 11 ezer ember örülhet a Csongrád megyei településen, a küldeményt még a polgármester-választás előtt kipostázzák. Lázár János az utalványküldözgetésről elmondta, hogy mivel a településen átlagosan 100-105 ezer forint a nyugdíj összege, senki se sajnálja azt 10 ezer forintot az érintettektől. 

Lázár azt kéri: mindenki tartsa vissza magát, és ne sértse meg a hódmezővásárhelyi nyugdíjasokat azzal, hogy azt állítja, a 10 ezer forintos utalvánnyal szavazatot lehet tőlük venni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.