A Századvég szerint a második helyen áll az LMP

Meglepő fordulatról számolt be a kormányközeli intézet.

MN
2018. 02. 15. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányközeli Századvég Alapítvány legfrissebb pártpreferencia-kutatása alapján közölte: mérései során először fordul elő az LMP megalakulása óta, hogy a párt – a Jobbikkal holtversenyben – a második helyre jöjjön fel a teljes népességen belül, mindkét párt támogatottsága 8 százalék. 

Azt írják, hogy az MSZP–Párbeszéd 7, a DK pedig 6 százalékon áll, míg az Együttre a válaszadók 1 százaléka szavazna. Más pártok támogatottsága 5, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 30 százalék. A megkérdezettek 35 százaléka voksolna a Fidesz–KDNP-re egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson, a teljes népesség körében.

Mint írják, a Fidesz–KDNP 51 százalékon áll a biztos szavazó pártválasztók körében, azaz az előnye továbbra is stabil. A Jobbik ebben a közegben megelőzi az LMP-t (14 százalék), az LMP és az MSZP–Párbeszéd támogatottsága pedig egyaránt 10 százalék. A biztos szavazó pártválasztók 7 százaléka szavazna a DK-ra és 1 százaléka az Együttre, más pártok támogatottsága ezen a bázison jelenleg 7 százalék – teszik hozzá.

A közlemény szerint a Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást készített 2018. február 6. és 13. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.