A váci mentőállomás felújítására 62 milliót ad a kormány

Rétvári Bence elmondta, a mentőállomás 1984-ben épült, így időszerű az átfogó felújítása.

MTI
2018. 02. 14. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány döntése alapján a központi költségvetésből 62 millió forintot biztosítanak a váci mentőállomás felújítására – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Vácon, a mentőállomáson tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár elmondta: a mentőállomás 1984-ben épült, így időszerű az átfogó felújítása. Az itt dolgozó 42 munkatárs 70 ezer ember ellátásáról gondoskodik a környéken – közölte.

Hangsúlyozta: remélhetőleg mielőbb megvalósul a felújítás, és korszerűbb lesz a mentőállomás. A váci állomás az elmúlt években már négy új gépjárművet kapott – tette hozzá.

Rétvári Bence kifejtette: a támogatásból jut a csapadékvíz-elvezető hálózatra, a térbeton felújítására, a mosóhelyiségekre, az elektromos hálózatra, a fűtésre és a belső terekre. A felújítással jobb munkafeltételeket teremtenek az itt dolgozóknak – mutatott rá.

Az államtitkár felidézte: az elmúlt időben Magyarországon 104 mentőállomás újult meg, 30 újat építettek, továbbá a mentőszolgálat dolgozóinak plusz 10 százalékos béremelést adtak január 1-jétől.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte: folyamatosak a fejlesztések, és a kormány ezzel fejezi ki megbecsülését, tiszteletét a mentőszolgálat felé.

A jelentős lépések között említette a gépjárműfejlesztéseket, a mentőállomások felújítását és újak átadását, továbbá az eszközvásárlásra biztosított forrásokat. Mindezek eredményeként óriásit léptek előre a 21. századi mentőszolgálat megteremtése felé – vélekedett Csató Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.