Antikorrupciós ügyészséggel fékeznék meg a korrupciót

Az MSZP és a Párbeszéd ismét benyújtja a parlamentnek a javaslatát.

MN
2018. 02. 13. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét benyújtja a parlamentnek az antikorrupciós ügyészség létrehozásáról szóló javaslatát az MSZP és a Párbeszéd – erről Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt a Hír TV Reggeli járat című műsorában.

A politikus szerint kifejezetten az Elios-ügyhöz hasonló, közpénzekkel való visszaélések ellen hoznák létre a szervezetet, amely felett lenne egy civilekből és a tudományos akadémia jogászaiból álló kontroll.

Harangozó úgy véli, ha közpénzekkel való visszaélés gyanúja merül föl, akkor „kizárólagos jogkörrel csak ez a kvázi elit csapat vehetne részt a nyomozásban, ők folytatnák le, és lenne fölötte egy olyan civil kontroll, ami a javaslat szerint egyébként a tudományos akadémia jogász civil szervezeteiből és civilekből állna, mert ez egy nagyon markáns eszközrendszerrel rendelkező ügyészség lenne”.

Korábban az Együtt is felvetette, hogy létre lehet hozni egy Polt Pétertől független ügyészséget. Tavaly novemberben a Jobbik is pedzegette, hogy az ügyészi rendszer módosítása és egy párhuzamos korrupciós ügyészség létrehozása segítene a helyzeten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.