Az Elmű-Émász keddtől vasárnapig nem kapcsolja le a hátralékos fogyasztókat

A társaság a hidegre való tekintettel felfüggeszti a kikapcsolásokat.

MTI
2018. 02. 26. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kikapcsolási moratóriumot hirdet keddtől vasárnapig az Elmű-Émász a hideg idő miatt az Émász szolgáltatási területén, Borsod, Heves és Nógrád megyében – közölte a szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Közleményében, amelyet Boross Norbert kommunikációs igazgató jegyez, emlékeztetett: az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki a hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére. Azt írta: a rendkívül hideg időjárásra tekintettel – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – az Elmű-Émász önként vállalt kikapcsolási moratóriumot jelent be, kedd és vasárnap között elhalasztja a régóta fennálló számlatartozások miatti kikapcsolásokat.

Tudatta: az önként vállalt kikapcsolásfelfüggesztés az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes, és az Émász szolgáltatási területére vonatkozik, tehát Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére.

A moratórium azt jelenti: az Elmű-Émász nem kapcsolja ki a 60 napon túli tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást azért, hogy a hideg időjárási viszonyok között minden ügyfelénél legyen energiaellátás.

A kikapcsolási eljárás felfüggesztése minden olyan lakossági ügyfélre érvényes, akinek az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-vel van szerződése. Az önkéntes vállalás más energiakereskedőkkel szerződő, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik – tette hozzá.

Az E.ON Hungária Zrt. pénteken jelentette be, hogy a hideg miatt hétfőtől vasárnapig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.