Az MSZP nem segít, Fodor Gábor kimaradhat a parlamentből

Az ATV honlapja szerint az MSZP elnöksége leszavazta, hogy a Liberálisok elnöke befutó helyet kapjon a listán.

MN
2018. 02. 06. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke nem kap befutó helyet az MSZP–Párbeszéd országos listáján – legalábbis az Atv.hu információi szerint ezt javasolja a szocialista párt elnöksége. A testület 12:1 arányban szavazta le, hogy mandátumhoz segítsék a közvélemény-kutatásokban alig mérhető pártot, pedig Fodor 2014-ben még a negyedik volt az akkori összefogás listáján. 

Az Atv.hu információi szerint attól nem zárkózik el az elnökség, hogy Fodort és párttársát, Bősz Anettet az egyéni körzetükben támogassa, de erről még nem született végleges döntés.

A párt országos választmánya pénteken tárgyal a listáról és a választási szövetségekről, várhatóan ott mondják ki a végső szót, amelyet aztán a szombati kongresszus hagy jóvá. Molnár Gyula pártelnök javaslata szerint a Párbeszéd három helyet kapna a közös lista első 20 helye közül, de az Atv.hu szerint nem biztos, hogy ebbe végül az MSZP vezető testületei belemennek.

FRISSÍTÉS: Budai Bernadett, a szocialista párt szóvivője az Indexnek azt mondta, egyáltalán nem igaz az ATV információja, nem született ilyen döntés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.