Az ORÖ parlamenti szószóló jelöltjeinek visszavonását követelik

„Hiteles parlamenti szószólót a magyarországi romáknak!” – olvasható egy petícióban.

MN
2018. 02. 18. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) nemzetiségi listájára olyan embereket kell jelölni, akik nem egy személyt, egyetlen civil szervezetet vagy politikai pártot képviselnek, ugyanis a mintegy 800 ezer fős közösség valós képviseletére kapnak felhatalmazást a törvényhozó testületbe delegálva. Követeljük ezért, hogy az Országos Roma Önkormányzat vonja vissza a listán szereplő személyekről szóló határozatát, és hallgassa meg a népcsoport, a választópolgárok akaratát, és ne titkos háttéralkuk és voksolások révén, hanem nyílt szavazással, döntésüket vállalva hozzanak határozatát a magyarországi romák következő négy évre vonatkozó felelősségteljes döntésükről!” – olvasható a RomNet főszerkesztője, Hidvégi-B. Attila vasárnapi petíciójában.

A petíciót ide kattintva tudja aláírni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.