Az összes fát kivágják a Semmelweis utcában

Az átültethetőnek minősített fákra is vonatkozik a döntés.

MN
2018. 02. 19. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten döntött a kerület tulajdonosi bizottsága, arról, hogy hozzájárul a Semmelweis utca összes fájának a kivágásához – közölte blogján Csonka Krisztián V. kerületi LMP-s képviselő.

Mint írta, a fideszes többség az ellenzéki képviselők tiltakozása ellenére döntött úgy, hogy az utca felújítása előtt eltüntetik az összes fát, egészségeset és beteget, jó állapotúakat és kevésbé jó karban lévőket, átültethetőeket egyaránt.

Az utca felújítása már régóta tervben van, 2014-ben is meg akarta csinálni a kerület, és akkor készíttettek szakvéleményt a fák állapotáról a fák gondozásáért felelős Főkerttel. Eszerint a fák rossz állapotban vannak, és többségüket ki lehetne vágni. „Azaz a Főkert saját maga fogalmazott meg a saját munkájáról lesújtó véleményt” – emelte ki, hozzátéve: a Semmelweis utca, amely korábban a dús lombú fák miatt árasztott különleges hangulatot, nem sokkal később egy durva beavatkozás áldozata lett, a fák koronáját csonkították meg jelentősen.

„A mostani döntéssel az átültethetőnek minősített fák kivágását is elfogadták, mondván, hogy az előkészítésük az átültetésre hosszú időt venne igénybe. Ez is azt mutatja, hogy az igazi szándék a kényelmetlenné vált fák eltüntetése, hiszen a beruházás négy éve tervben van, így bőven lett volna idő az előkészületekre” – hangsúlyozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.